zaterdag 22 oktober 2011

De tuttendoos

Mensen vragen wel eens heb je geen idee voor een cadeautje.
liefst iets klein, iets voor de kindjes om af te geven want je kent het wel, de baby heeft een rekening en je komt niet graag met lege handen. Ik maakte deze tuttendoos, het is jammer dat ik er geen jaren eerder opgekomen ben.
De oudste had niets, zeer makkelijk. Ons zusje was een duimer, wat dan weer moeilijk af te leren was, de jongste een frequent tuttenkind; en eerlijk zo een doosje op de kinderkamer, of op een schapje bij het verzoringsgerief had wel praktisch geweest, zodat de tutjes niet overal terecht komen.
De doos is heel makkelijk te maken. En als de baby nu geen tuttenkind is kan je hem voor nog veel andere doeleinden gebruiken, zoals een naaidoos
Nodig; - een theedoos ( deze komt van de action)
- eventueel verf ( voor als je de theedoos een ander kleurtje wil geven)
- lamineervellen
- Vintage papier of ander leuk papier ( verkrijgbaar in hobbywinkels of eventueel ook in de action)
- een leuk lintje of kantje dat bij het geheel past
- hobbylijm
- inhoud naar keuze

Werkwijze; - kies 3 soorten motieven die bij elkaar passen, snij op maat van de doos en lamineer deze
- indien je de doos wil verven, eerst verven en laten drogen
- dan kleef je de gelamineerde vellen aan de buitenkant, binnenkant en op de bodem.
- plaat de onderverdeling terug
- vullen en klaar
Voor de inhoud koos ik twee paar sokjes en een slabber, het tutje is juist voor de foto ( nog eentje van de jongste uit zijn bewaardoos). Dit kan je enkel kopen als je zeker bent dat de ouders er voor zijn en ook als je weet wat hun voorkeur van merk is; of je maakt een bijpassende tuttenbon. Een cadeaubon of geldbon is ook ideaal om in dit doosje te verpakken

Door de lamineervellen kan je de doos met vochtige doek en ontsmettende zeep even schoonmaken.
Als je de onderverdeling en de zijkanten binnenin blank laat zoals ik schuur dan alles mooi glad, eventueel eerst nog een vernislaagje opzetten met bio-vernis

En verder trakteerde ik mezelf op de bijna laatste bloemen uit de tuin.

De zon deed zo een deugd en dan even buiten huppelen en bloemen kunnen plukken.
In warm rood

en zacht roze!
Wat een rijkdom alweer!

18 opmerkingen:

methartzielvansil zei

Een schot in de roos en zeker mijn smaak-DAHLIA's. De mooiste bloemen EVER. Jammer dat ze zo kort staan-en die tuttendoos: een topidee. xxx Sil.

maarnietvangrijs zei

Wat een ontzettend leuk idee die tuttendoos, en supermooi geworden!

Maaks-Els zei

Leuk idee!

tineke zei

Tof zeg, die tuttendoos! en hoera, ik weet iemand die eenkindje gaat krijgen.... Dank je wel voor dit leuke idee!

elisanna zei

Zo'n tuttendoos zou hier ook heel goed gebruikt kunnen worden. Onze oudste had ook niets, de twee meisjes hun duim en de jongste is ook een rasechte tutter, en die tutten, die zijn altijd kwijt!
Heel mooi gedaan en origineel!

Katja (@Yane) zei

Wat een origineel cadeau! Goed bedacht! En jij maakte er weer iets heel leuks van...

Katrientje vanalles zei

leuke tuttendoos. maar allé, die foto's van die bloemen zijn prachtig. Het ouden mooie postkaartjes zijn.

Elizabeth zei

geweldig idee

Anoniem zei

Een hele mooie doos!
Ik heb vorig jaar voor kerst dezelfde doos gekocht in de action voor de meter van mijnen jongsten. Hij was toen twee en een half en kon nog niet echt een fatsoenlijk cadeau zelf maken terwijl de meter daar wel houdt. Dus hebben we de jongsten zijn handjes in de verf gestopt en die op het deksel gestempeld. En de rest van de doos heeft hij zelf mogen schilderen. Het resultaat? Als je van afgewerkt en perfect houdt, dan was het niet geslaagd. Hou je van een met overgave zelf gemaakt cadeau dat echt van het kind zelf is: super geslaagd. En de doos heb ik dan opgevuld met thee gegeven als kerstcadeautje.

Marina zei

@de Libbrechts; die dozen zijn inderdaad veelzijdig in gebruik, en een zelfgemaakt cadeautje voor de meter of peter waarin je het niveau en het kunnen van je kind respecteerd daar ben ik echt wel voorstaander van ;0). En elke leeftijd heeft zijn charme, geniet ervan!

Lies: zei

Hey, de jouwe met papier is ook supertof! Ik bekleedde al theedozen met stof en dat werd ook al eens al babydoosje! Dat is zo tof aan die theedozen: éénmaal gepimpt kan je ze voor vanalles gebruiken : cadeaudoos, tuttenopberger, voor kousjes, schatten, speelgoedjes, thee, bloemzaadjes, knopen en lintjes... de mogelijkheden zijn eindeloos! Het idee van de libbrechts vind ik ook geweldig!

Marina zei

@lies; met papier is super makkelijk om te maken, snel klaar en ook leuk voor de kids omdat ze snel resultaat hebben, en zo een zadendoos voor een tuinliefhebber met op de bodem foto's van je zaden, bv een foto van pompoen en daarop de zaden, ook tof, ik zie het al helemaal zitten, het is bijna jammer dat ik maar één theedoos meebracht :0)
Bedankt voor de leuke tips

Mamanon zei

Jij bent leuk!! Ik ga je volgen, dank voor je inspiratie! Groetjes Manon

lheurebleue zei

wat een leuk idee!

Alfonsiene zei

Heel origineel! Deze tip moet ik ook eens gebruiken. Kom maar op met nog meer tips :)

The Little Forest, handmade zei

Goed idee! Een vriendin moet over een week of 2 bevallen, dit is een ontzettend leuk kraamcadeau voor haar. Bedankt voor de inspiratie!

vervlogen dagen zei

Wat een goed en origineel idee! En wat een bofferd ben je, met die mooie bloemen in je tuin. Hier is het alles bruinig wat de klok slaat momenteel.

Kom thuis in ons huis! zei

Ach, wat spijtig dat ze hier niet meer tutten! Maar mijn zus staat op bevallen dus een heel leuk idee! En je bloemen, wat een mooie kleur rose, die leukt gelijk je huis op!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...