woensdag 19 september 2012

Soms gaat een idee zijn eigen weg

Een eerste update van mijn kasten, waarvan het stapeltje te recycleren!
Jeans van 5 personen die weg mag wegens te klein, doorgesleten randen, en andere mankementen, een laken , een kringlooplaken, twee hemden, een pyjama uit vervlogen tijden wel met een leuk motief, en een riem van de versleten voetbaltas; laat alles even samen komen en kijk of er combinaties mogelijk zijn. In het stadium uit grote kleren kleintjes maken zit ik helaas al lang voorbij.


Het werd een tas, gepuzzeld uit jeans en een hemdje van de jongste.
Ik liet mij leiden door de jeans. Ik nam de voorpanden van een rokje en puzzelde tot ik er dit mee kreeg, alleen de voorpanden vond ik net iets te saai, dus plaatse ik er een stukje van de onderkant van het hemd op, de plooien van het rokje geven een leuk detail samen met de kruissteek

Voor de binnenkant gebruikte ik een opengeknipte broekspijp, waar ik zakjes van maakte , de rits en het lint zijn eveneens gerecycleerd, ze komen uit een oud naaikoffertje dat ik ooit eens op een rommelmarkt vond, de eigenaar had er een aantal ritsen inzitten die ze uit kledingstukken getornd had, de draadjes hingen er nog aan.

De zakjes van de jeansrok zijn handig voor kleine spulletje,es zoals papieren zakdoekjes of een pen...

Voor deze kant van de tas gebruikte ik een stuk van het voorpand van het hemd en een stuk been van een jeans, de eend is eveneens uit een jeans gesneden, de binnenkant is volledig uit jeans, in totaal zit er jeans in verwerkt uit 4 verschillende stukken en daar schrok ik toch wel even van.

Voor de draagriem gebruikte ik een stuk riem van het rokje, dat was helaas niet lang genoeg, dus maakte ik uit een pijp een stuk riem bij, mijn machine kon niet over de dikte van de stof, dus loste ik dit op deze manier op, met een speelse toets. Ik liet de kruisjes hier en daar terug komen.
Wat de tas betreft zit ik zelf door mijn eigen tas, ze is ook aan de kleine kant, zeker als je graag boeken mee neemt.Op de een of andere manier dacht ik niet aan mezelf, maar aan een tas voor de oudste voor vogelgidsen, verrekijker,...
Met de eend en de kleuren zat het goed, de tas ging haar eigen leven en naarmate ze vorderde bleek ze helemaal niet stoer of jongensachtig genoeg maar eerder iets voor mezelf. Aan de eendenkant ontbreekt nog wat, het zou kunnen dat ik daar nog eendennamen op borduur.
Hop naar het volgende stuk of stukjes :)

28 opmerkingen:

Unknown zei

Mooi! En helemaal hip! Zag van de week bij de Hema ook "spijkerbroektassen". Maar er gaat natuurlijk niets boven handgemaakt!

Katja (@Yane) zei

Prachtig! Zo leuk met al die vrolijke accenten!

Een huis in de straat zei

Tof! Die zak vanbinnen uit die broekspijp is goed gevonden. 't Is leuk om niet voor de hand liggende combinaties te zien.

Katrientje vanalles zei

super originele tas. het kruisje is ook een leuke oplossing. de drager van de tas zal fier op stap gaan.

Zoete Kers zei

Goed & mooi gelukt zeg!!

Lorecreatief zei

Oh erg leuk! De kruisjes die terugkomen zijn erg leuk en de eendenkant is echt tof! :-)

Lies: zei

Oh, waauw, ik ben sprakeloos, een topstuk, voorwaar! Veruit de origineelste jeansbroektas die ik ooit zag!

Miek zei

Knap knap knap! En dat van oude kleding, heel leuk!!!!

wannesraps zei

Ferm gedaan! Echt een tas om een beetje te stoeffen!!!
Maren (hoemmelke.blogspot.com)

jokiedebeer zei

Wat knap gedaan.
groetjes joke

Vrolijke Vlaggetjes zei

Super tas geworden. Leuk dat je alles zo hebt hergebruikt! Ik ben benieuwd wat je gaat maken van die pyjama.... Ik heb hem hier ook liggen ;-) Al wel een beetje verknipt want de pop heeft nu een mini-pyjama in dat motief :-) Maar ik heb nog wel een flink restje, misschien breng je me op ideetjes! Veel plezier van je tas!

elisanna zei

knap gedaan! die kruisjessteek erop geeft er een leuk accent aan.

Zaanse Zolder zei

Geweldig gerecykleerd !

Linsiedepinsie zei

Wauw, die tas is wel erg gaaf geworden hoor!

JoChapeau zei

Een tas die zoveel vrolijkheid uitstraalt kan niet anders dan mooi zijn !

.tonBouton. zei

In mijn tienertijd (de jaren 80) was zo'n jeanstas het einde, super dat die weer terug is! En wat een mooie puzzel, het komt helemaal samen.

familie in den vreemde zei

Mooi, daar zal je goed mee op pad gaan!

Prutselz zei

Wat een leuke tas! Ik kan het me goed voorstellen dat dit recycleren helemaal je ding is! Ik ben nu al benieuwd naar alles wat je de komende weken blogt!

Prutselz zei

PS Ik ben verhuisd...kwam van een andere blog..

Esther zei

Prachtige tas. Groetjes Esther.

Els04 zei

Man man man: super indrukwekkend!Echt heel mooi en leuk erbij! Goed gevonden én gedaan, liefs Els

Lovely Tough Cookie zei

Leuk geworden. Een unieke tas!

Miss Creatuurtje zei

Wat leuk Marina! Vooral dat je echt de kledingstukken nog terugvindt, geweldig goed gedaan, ik vind hem super zoals hij is hoor zo, ook de eendenkant!

mijnmamaheetzoet zei

Wauw die is leuk geworden

Poesie Oh Hi! zei

Die is echt super tof geworden! Knap hoor omdat zo uit verschillende spijkerbroeken te maken. De knalgroene kruisjes zijn ook echt een heel erg leuk detail :)

sarina zei

wat een leuke tas! dit vind ik mooi recycleren!
groetjes sarina

Kelly - Ma vie en vert zei

Die is echt AF!

Anne-Marie zei

Wauw, gaaf hoor.

Ook ik heb al een aantal tassen gemaakt uit oude jeans, maar deze is wel erg origineel. De ideeen zijn leuk en het accent van het overhemd, dat doet het 'm helemaal.

Hier krijg je recylkeer zin van!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...