zondag 26 augustus 2012

Mijn vakantiegevoel # 9

Meer vakantiegevoel bij: Katja(@Yane, de Libbrechts, Boomie, Miss Creatuurtje, Sweet Sienna Hope, Kaatje's verhaaltjes, een huis in de straat, Miek, Villa speelmama, Elise, Sam, Sa Leaf, Taske, mama Wapiti en Neongroen

Nieuwsgierig geitje
Dit roept voor mij vakantiegevoel op. Als kind mocht ik altijd mee met mijn tante die op mensen hun huis lette als ze op vakantie waren, ik kreeg dan een  zak brood en mocht de beesten eten geven.
Bij ons in straat staan er ook en het blijft leuk om met de kids naar de geitjes te gaan.

De jongens gingen vandaag naar Wachtebeke , elk jaar is er Levend Erfgoed, een aanrader voor dierenliefhebbers.
En gisteren gingen we om eten voor onze eigen dieren in een speciaalzaak in Kluizen, een dierenpark op zich, ook een aanrader voor dierenliefhebbers. Een maangansje volgde de oudste en had een hele uitleg te doen, grappig.
Als het aan hem lag hadden we er nu en maangans bij

De bijen roepen ontegensprekelijk vakantiegevoel op (ook al ben ik allergisch voor de steken).
Mijn vader was Imker, vandaag jarig :0)
In augustus is het oogstmaand, ook het oogsten van de najaarshoning had dan vaak plaats.
En zonnebloemen geven mij ook altijd vakantiegevoel, dat zonnige, dat grootte, beetje wuivend in de wind, altijd naar de zon gericht

Deze week mensen uitgewuifd  op weg naar warme oorden en mensen verwelkomd met zonnige verhalen, gewoon meegenieten van die heerlijk lachende blije gezichten.
Liggen in het gras en wolken kijken, er figuurtjes in zoeken, iets wat ik al mijn hele leven doe.
Of gewoon genieten van prachtige wolkenpanorama's en dit jaar lijken ze mooier dan andere jaren of heb ik er misschien meer oog voor.
Nog iets wat we in de zomer ook altijd doen is samen de vliegtuiglijnen volgen en ons afvragen waar mensen heen gaan of waar ze vandaan komen, gelukkig weet mijn vader vrij goed hoe en wat en met een tabblad heb je zicht op de vluchtlijnen.

Voor wie  graag nog een festival wil meenemen; volgend weekend ;Crammerock,
en voor de liefhebber van luchtballons zijn er in Sint-Niklaas de Vredefeesten met tal van andere leuke bijkomende evenementen.

11 opmerkingen:

Esther zei

Gefeliciteerd met je vader, heerlijk op je rug in het gras wolken kijken, dat doe ik ook regelmatig of zo even vanuit mijn bed lekker onspannen, fijne nieuwe week en geniet van de zondagavond lieve groetjes Esther.

Els04 zei

Hieperdepiep voor de papa! En wat een mooie foto's... geitjes, wolken, bijen...! Echt vakantie-genieten-gevoel! Een imker-papa, cool, ik ben dol op honing! Vandaag was het ook weer boeiend aan de hemel!
Wolken kunnen zien vanuit mijn bed, zoals Esther zegt zou ik ook wel willen kunnen, met een raam boven ons bed ofzo. Dan kan je ook echte sterren tellen om in slaap te vallen...
Maak er een fijn week van, met veel moois en oog er voor!
Liefs Els

Miek zei

Jaa, vliegtuigen & vliegtuiglijnen bekijken en me afvragen "naar welk heerlijk oord gaan jullie' doe ik ook altijd :)

Mooie foto's! En weer een heerlijk vakantiegevoel :)

100%HEPPIE zei

Van harte met je vader ! Lastig, allergie voor steken en een imker als papa...
Ik ben panisch voor bijen en wespen. Het is me helaas niet gelukt om dat niet op ons mannetje over te brengen.

Debbie zei

heerlijke foto,s... ben echt gek op dieren daarom werk ik ook op een kinderboerderij.

Sweet Sienna Hope zei

Gelukwensen voor je vader.Wolkjes kijken en allerlei figuren zien, zalig toch, hebben we allemaal al gedaan hé.groetjes!!

Poesie Oh Hi! zei

Ahh, geitjes zijn zo leuk! Nog proficiat met je vader :) Mooie foto's!

Kaatje1010 zei

die geitjes, zo schattig!!!

vervlogen dagen zei

Proficiat met je vader! Wat een zaligheid dat jullie samen kunnen mijmeren over verre oorden aan de hand van strepen aan de lucht!

Miss Creatuurtje zei

Gelukkige verjaardag papa Marina! En wauw, imker, dat hoor je ook niet alle dagen. Intrigerend beroep vind ik. Heerlijke foto's en gedachten Marina, dank je wel! En tussen haakjes, ik vind ook dat er dit jaar prachtige wolken zijn (was een troostende gedachte bij al het regenweer in juli :-))

Jeanine zei

Schattig, die geitjes!

Groetjes,
Jeanine

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...